בישול בשר בקר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/01/2009 | 11:17 | מאת: נונה

שלום רב. אני נוהגת להרתיח בשר בקר במים, לאחר מכן לשפוך את המים ולבשל ברוטב (כך למדתי מאימי כי לטענתה זה "מנקה" את הבשר). האם שיטת בישול כזו היא נחוצה? והאם אחרי בישול כה ממושך בכלל נשמרים ערכי הברזל וה-B12 בבשר? אודה לך מאוד על תשובתך.

13/01/2009 | 19:05 | מאת: דנה ויינר

שלום נונה, אין צורך בשיטת בישול זה, אין צורך "לנקות" את הבשר. הבישול עצמו עושה זאת. ללא כל קשר חימום לא משפיע על זמינות וכמות ברזל וויטמין B12 באופן משמעותי. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית