שאלה תזונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב אני בת 27 וסובלת מפיסורה בעקבות עצירות כרונית. אני נמנעת ממאכלים "כבדים" ומשתדלת לאכול דברים קלים (גבינות, ירקות, ומקורות שומן שונים ומעט בשר) תמיד דיאטניות אומרות שצריך לאכול הרבה סיבים ובכך להגדיל את נפח הצואה- אבל זה לא מה שאני מחפשת ורוצה (זה גם לא עזר לי כשניסיתי), אני רוצה להפך- להקטין את הכמות או להשאירה אך שתעבור "חלק" ולא תהיה קשה כול כך. היה יום בו אכלתי הרבה מישמשים שזיפים ושקדים טבעיים (לא קלויים) ואכן היתה לי צואה רכה אך כאבי בטן איומים. מה היית ממליצה? באיזה מזון להרבות ובמה להפחית? אגב שמתי לב שכאשר אני נמנעת מפחמימות הצואה רכה יותר. ויש לציין שאני שותה הרבה מאוד מים במהלך היום. תודה מראש
שלום יפעת, הדיאטניות אכן צודקות, דיאטה עשירה בסיבים מסיסים מגדילה נפח צואה ובכך מפעילה פחות לחץ על הפיסורה, שהיא למעשה קרע ברקטום ופחות הפעלת שרירים שמחמירים פיסורה. הרעיון של צואה רכה הוא למנוע חיכוך ודימום ומגע שמכאיבים מאוד. ראשית, ישנם פתרונות רבים לפיסורה, מעבר לתזונה, כירורגיים ומשחות מאוד מועילות וכדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג. שנית, ישנם סיבים המוספים מעבר למזון ששותים אותם, שאלי את הגסטרואנטרולוג.כמו כן חשוב להקפיד על כמות שומן סבירה בתפריט, ולהוסיף שומן איכותי לתפריט, כגון טחינה, אבוקדו ושמן זית. לא ברור לי מה במשמשים גרם לך ליציאה, אך ברור ששקדים עשירים בסיבים ובשומן שמרככים צואה. עליך להקפיד לשתות הרבה, להוסיף סיבים , לאו דווקא במזון אלא כתוסף, פעילות גופנית, ושימוש במשחות מתאימות. במקרים חמורים גם מנתחים. בברכה, דנה