אומגה ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/01/2009 | 22:53 | מאת: Array

הנושא לא קשור בדיוק לנושא הפורום, אך במידה ומישהו יודע, אשמח להחכים. במידה ויש פורום רלוונטי יותר, אשמח לדעת, תודה. על החשיבות הרבה צריכת אומגה 3 כתוסף מרוכז נטול מתכות כבדות לכולם אין וויכוח, גם הבעיתיות של צריכת האומגה מדגים (בריכה..) נדונה, ומסתבר שדגים ממש אינם תחליף. יש בשוק הרבה מאוד מוצרי אומגה 3, בכוונה לא אציין אף חברה, ע"מ שלא יחשדו שאני פרסומת מהלכת :-) גם אם מישהו לא מסכים עם החשיבות של נטילת התוסף, למרות שנכתב והוכח באופן מוחלט, אין המטרה לדון בכך, סה"כ ציינתי את החשיבות ע"מ לנצל את השאלה שלי, להעביר את המסר החשוב לדעתי. בכל מקרה, שמעתי תוכנית בוקר (אינני זוכר את שמה, "חיים טובים" אולי ?) בערוץ 2, ובה נאמר שבמידה וצורכים פחות מ 6 כמוסות ליום, זה חסר משמעות לגוף, וכאילו לא נטלנו כלל. (כמוסה אחת הכוונה לריכוז סטנדרטי של DHA 120, EPA 180) נשמע לי מוגזם ביותר, האם מישהו יכול להוסיף פרטים בנושא / לאמת / להפריך את הטענה ? תודה רבה.

18/01/2009 | 20:02 | מאת: דנה ויינר

שלום, ראשית, המחקרים שהוכיחו יעילות של אומגה 3, נמצאו רק באומגה 3 שמקורו במזון ולא מתוספים, ואין המלצה לקחת תוספים. ההמלצה של ארגוני הבריאות העולמיים שעל מנת להגיע למינון המומלץ במחקרים של אומגה 3 כדאי לאכול דגים פעמיים בשבוע והכוונה לדגי ים בלבד כגון מקרל, סלמון, טונה, הרינג וסרדינים, ולא משומרים אלא טריים. ההמלצה עומדת על כ- 9 גר' אומגה 3 ליממה, שזה שווה לפחות 6 כדורי אומגה 3 שמכילים לרוב 1.5 אומגה 3. אני רוצה להדגיש שוב, אין כרגע המלצה על נטילת תוסף אומגה 3 ואין שום הוכחה חד משמעית לתועלת מתוספים אלו אלא רק מהמזון. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית