אלכוהול
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב אשמח לקבל תשובה, בארוחה עסקית כאשר חשוב להיות צלולים ומרוכזים, איזה סוג אלכוהול מומלץ להעדיף? בירה (אם כן שחורה או לבנה)? יין אדום? שמפניה? או אלכהול אחר. שאלה נוספת, בטיסה, איזה סוג אלכוהול מומלץ להזמין? וכאשר הולכים לפגישה לאחר טיסה מה כדאי להזמין? תודות מראש שמרית
שלום שמרית, לכל אדם סף שונה של השפעת אלכוהול על חשיבה וריכוז, ולכן אם אינך יודעת מהו הגבול, רצוי לא לשתות אלכוהול, שכן זה אינו משפר ריכוז או חדות מחשבה. אלכוהול יש לצרוך תמיד במידה, ונשים צריכות לצרוך פחות מגברים בשל יכולתן הנמוכה לפרק אלכוהול. אם את רגילה לשתות אלכוהול באופן קבוע, את יכולה לשתות מנה אחת של אלכוהול ליממה, כגון כוס בירה, 150 מ"ל יין או 50-75 מ"ל משקה חריף כגון וודקה או ויסקי. בירה שחורה אינה מכילה אלכוהול. מבחינת ריכוז, אין הבדל בין סוגי האלכוהול השונים. בטיסה מאוד לא מומלץ לשתות אלכוהול בכל צורה זה מגדיל סיכון לפקקת. אחרי טיסה אין הבדל את יכולה לשתות כמו בכל ארוחה רגילה, מנה של משקה אלכוהולי. בברכה, דנה