יוד וקפאין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/07/2002 | 11:32 | מאת: טליה

קראתי באינטרנט שהיוד שהוא מרכיב עיקרי בדגים מאד עוזר לירידה במשקל באופן מסויים ואילו הקפאין מצמצם או מונע את הירידה במשקל (או שריפת-פירוק שומנים) מכיוון שהוא סופח מים מהגוף- כך שיש תהליכי פירוק שדורשים נוכחות מים והקפאין מוריד את ערכם, בקיצור אני שותה מידי יום 2-4 כוסות קפה (נס קפה) וגם מרבה באכילת דגים, האם זה באמת ימנע ממני לרדת במשקל כי אני מעוניינת להתחיל בדיאטה, ועם הקפה אני לא יכולה להפסיק, אשמח אם תייעצו לי מה לעשות! תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום! בואי נעשה מעט סדר בדברים: קודם כל אין צורך לצפות סיבות למה הדיאטה לא תצליח עוד לפני שמתחילים בה! חשוב להדגיש שלא יוד ולא קפאין הן הסיבות לאי הצלחה בירידה במשקל. לגבי יוד, אמנם הוא מרכיב חשוב בהורמונים המיוצרים על ידי בלוטת התריס ואשר קשורים בחילוף החומרים של הגוף אבל... כאשר אין מחסור ביוד, וכאשר תפקוד הבלוטה תקין ומאוזן, תוספת יוד לא תשפיע לכאן או לכאן. לגבי קפאין, יש לו אפקט משתן, כלומר הוא גורם לאיבוד נוזלים. אכן הנוזלים הללו הכרחיים לשריפת השומן ולכן יש להקפיד על שתייה מרובה של 12-10 כוסות ביום (לא כולל הקפה!). למרות זאת יש לקפה יש גם השפעה חיובית על שריפת השומנים אם שותים אותו כחצי שעה-שעה לפני שעושים פעילות גופנית אירובית. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית