דג קרפיון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי בבקשה לדעת אם אכילת דגי קרפיון לעתים קרובות היא בעייתית אצל חולי אי ספיקת כליות. למשל, האם דג זה עשיר באשלגן, שומנים לא מומלצים או כדומה. תודה מראש.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום שרה, לרוב קרפיון נחשב לדג שמן, עשיר בשומן רווי, וכמו כל הדגים עשיר באשלגן וזרחן, ולכן מומלץ לצרוך ממנו לעיתים רחוקות בכלל, ובפרט בחולה עם אי ספיקת כליות. כמו כן דגים מכילים כמות גדולה של חלבון פר מנה, יותר מבשר, והואיל ויש הגבלת חלבון, רצוי להמנע ממנה זו. כמובן שאם מדובר בפעמיים בשנה בחגים, אפשר לצרוך ממנו בכמות קטנה. בברכה, דנה