טחינה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/03/2009 | 17:12 | מאת: משה

שלום לפי שיטת קינגסטון מומלץ לאכול טחינה מקולפת ולא המלאה "החמאה". לפי הטענה שהקליפה מפריעה לספיגת הסידן. האם יש משהו בדברים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2009 | 09:10 | מאת: דנה ויינר

שלום משה, על מנת שסידן ייספג זרעי השומשום צריכים להיות טחונים באופן מלא. ככל שיש יותר סיבים תזונתיים כך יש יותר הפרעה בספיגה, ולכן טחינה מלאה תפריעה יותר לספיגה. בברכה,דנה

15/03/2009 | 21:57 | מאת: Ednoy

עובדה חשובה שכדאי לקוראים לדעת היא שהנבטת זרעי השומשום מפרקת את החומצה הפיטית והאוקסלט הנמצאים בקליפה. רוב הסידן נמצא בכלל בקליפה, בשומשום לבן יש מעט מאד סידן. לכן, אחרי שמנביטים את השומשום, אין בעיה בספיגת הסידן. קיימת גם טחינה אמרה משומשום מונבט שטעמה מתקתק ונהדר - עקב תהליך הנבטת השומשום.

מנהלי פורום תזונה קלינית