פשתן או דגים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/04/2009 | 01:47 | מאת: מאיה

שלום דנה! אני טבעונית,וחשוב לי לדעת האם צריכת זרעי פשתן טחונים+שמן פשתן בקפסולות מסוגלים לספק את הצריכה היומית של אומגה 3. הבנתי כי DHA מתקשה להיוצר מחומצת שומן לינולנית לעומת EPA שכן נוצרת. האם כמות מוגברת של פשתן יכולה להספיק, והאם יש נזק בצריכה רבה שלו-נניח 5 כפות ביום. יש לציין שאני רזה מאוד כך שעניין הקלוריות אינו רלוונטי. תודה רבה מראש,מאיה

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2009 | 11:48 | מאת: דנה ויינר

שלום מאיה, אכן קשה להגיע להמלצה של אומגה 3 לפי היחסים רק מפשתן וחשוב לשלב מקור מדגים. נסי להוסיף קפסולות שמקורן בשמן דגים. כל דבר בעודף עלול להזיק, גם אומגה 3 והפרת האיזון ולכן נראה לי ש- 5 כפות זה מעט מוגזם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית