דגנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/04/2009 | 19:55 | מאת: דגנים

מה יותר בריא- קינואה אדומה או לבנה, וכמה קל יש בכף קינואה מבושלת(כמה באדומה וכמה בלבנה?) שאלה נוספת- מנה יותר בריא לאכול- קינואה או כוסמת- בהנחה שאני צריכה לבחור בין השניים- מה עדיף יותר.

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2009 | 13:04 | מאת: דנה ויינר

שלום, ישנם הטוענים כי קינואה אדומה מכילה מעבר לקינואה הלבנה נוגדי חמצון רבים ונחשבת למזינה יותר. בכף קינואה יש כ- 40 קק"ל בממוצע, לא משנה צבעה. לקינואה הרכב חומצות אמינו וחלבון טובה יותר מכוסמת ולכן עדיפה, אך מצד שני מכלה יותר קלוריות. לא צריך להעדיף, אפשר לגוון. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית