איך לאכול תרד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/04/2009 | 22:15 | מאת: שירלי

שלום ותודה מראש על התשובה. אני רוצה לברר לגבי תרד. קראתי שהוא מאד בריא ויש לו מלא מלא יתרונות. אבל קראתי גם שהוא עלול לצבוע את השיניים באפור. האם זה נכון? גם קראתי שיש בו איזושהי חומצה שמתפרקת ומשתחררת ומונעת ספיגה של סידן. האם זה נכון? אז איך אפשר לאכול תרד בלי לפגוע בסידן? איזה מזון מומלץ לשלב עם תרד? האם מומלץ לבשל את התרד או לאוכלו חי? כמה זמן צריך לשמור בין אכילת תרד לאכילה של מזונות עתירי סידן כדי להבטיח שנוכל להינות מהיתרונות של כולם? תודה שוב, שירלי.

22/04/2009 | 12:54 | מאת: דנה ויינר

שלום שירלי, לגבי צביעת השיניים באפור לא ידוע לי. התרד מכיל חומצות שונות המעכבות ספיגת סידן. ההמלצה לא לצרוך אותו בסמיכות למוצרים עתירי סידן או בסמיכות לתוספים במשך 2-3- שעות לפחות. אפשר לאכול טרי ו'או מבושל לבחירתך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית