טיגון לא בריא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/04/2009 | 20:32 | מאת: אורן

אני רוצה בבקשה לדעת למה טיגון בשמן נחשב לא בריא? מה ההבדל בינו לבין בישול או אפייה. אני משתמש בשמן טרי וחדש ושמן בריא. אז למה זה בכל זאת בעיה? תודה רבה, אורן

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2009 | 10:34 | מאת: דנה ויינר

שלום אורן, זוהי לא המלצה גורפת כי טיגון אינו מומלץ. זה בהחלט תלוי בסוג השמן ובחומר שעובר טיגון. בטיגון השמן מגיע לנקודת שריפה, תהליך שכמעט ולא קורה בבישול. שריפת השמן גורמת לשחרור רדיקלים חופשיים ומחמצנים רבים, ולכן נחשב לפחות מומלץ. יש שמנים שרצוי לטגן עימם פחות, כגון שמן זית, בשל נקודת שריפה נמוכה, אך שמן קנולה נחשב סביר לטיגון. מעבר לכך, בשל טמפ' גבוהות גם המוצר מזון עצמו שעובר טיגון משנה הרכבו, בייחוד חלבונים, וחלקם הופכים לחומרים מסרטנים, ולכן מומלץ לטגן כמה שפחות, כמובן מעבר להיבט הקלורי. חשוב לדעת מהי נקודת עישון של שמן, לראות שהשמן לא נשרף, וברגע שמשחיר להחליפו מייד בשמן טרי. לא לשמור שמן לאחר טיגון. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית