שימוש בפניאלנין בבשול ואפיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/04/2009 | 17:21 | מאת: הניה

האם אפשר להשתמש באפיה ובשול עם מוצרים המכילים פניאלנין? אם לא אז מדוע?

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2009 | 11:35 | מאת: דנה ויינר

שלום הניה, פנילאלאנין הינה חומצת אמינו חיונית, הנמצאת במוצרים רבים בטבע, כך שאיני רואה את הבעיה בבישול בחומצת אמינו זו בשונה מחומצות אמינו אחרות, הנמצאות באופן טבעי במזון. אם את מדברת על פנילאלאנין כתוסף או כתוצר פירוק של אספרטיים, שם המנגנון שונה ולא קשור לפנילאלאנין.הבעיה העיקרית בפנילאלאנין היא בחולים עם פנילקטונוריה, מעבר לכך, אין בעיה הידועה לי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית