סוכר ושומן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/05/2009 | 08:56 | מאת: לימור

שלום למומחית, קראתי שרצוי לאכול מאכל שומני, כגון שקדים או טחינה, ביחד עם הקפה הממותק בסוכר, על מנת לנטרל את השפעתו השלילית של הסוכר. האם זה נכון, מבחינה תזונתית?

11/05/2009 | 10:16 | מאת: דנה ויינר

שלום לימור, שומן שמקורו בטחינה או בשקדעם לא מנטרל סוכר. באנשים סוכרתיים שילוב של שומן ופחמימות ממתן את התגובה לעליה בסוכר, בדם, אך נספג בכל מקרה. בברכה,דנה

11/05/2009 | 15:59 | מאת: לימור

דנה שלום, האם מיתון התגובה לעלייה בסוכר, הנוצר כתוצאה משילוב שומן עם קפה ממותק בסוכר, מתרחש גם באנשים שאינם סוכרתיים אך המבקשים להימנע מעליית הסוכר בדמם (מ-95 ליותר מ-100 בצום), הרוצים ליהנות מקפה ממותק בסוכר? ובנוסף, מאחר שטחינה ושקדים אינם "הולכים טוב" עם קפה, איזה מאכלים שומניים המתאימים לקפה יכולים אף הם למתן התגובה לעליית הסוכר בדם? בברכה, לימור

מנהלי פורום תזונה קלינית