חסרונות הממתיק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ד.נ. האם ישנם חסרונות, או תכונות שליליות, לממתיקים מלאכותיים, בכלל, ולממתיקים המבוססים על סוכרלוז, בפרט? אלי
שלום אלי, מחלקים את הממתיקים המלאכותים לטבעיים ולא טבעיים.רוב הממתיקים המלאכותיים מכילים סכרין, אצוסלפאם קיי ואספרטייים. עד כה לא נמצא לממתיקים אלו בעיה או הפרעה בבני אדם,אך בארה"ב אסרו שימוש בסכרין. בכל מקרה יש לכל אלו מגבלת צריכה. סוכרלוז נחשב גם למלאכותי אך מקורו בסוכרוז שעבר שינוי כימי לסוכרלוז. לא אין תופעות לוואי אך לו יש גם הגבלה. בברכה,דנה
דנה שלום, לאור המגבלות של שימוש בממתיקים, כולל בסוכרלוז, כפי שכתבת, מהן המגבלות? למשל, אם אני שותה כל יום 2 ספלי קפה + 3 כוסות תה + 2 כוסות לימונדה ביתית, וממתיק כל אחד מהנ"ל בממתיק, אז אני עומד במגבלות? האם צריכה כזאת מזיקה, מבחינה כלשהיא? אציין שרמת הגלוקוז שלי בדם בצום נעה בין 96-85. בברכה, אלי