שאלה בקשר למלח דל נתרן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, הגעתי לכאן בעקבות הכתבה על הסיכון ללחץ דם גבוה בעקבות ריבוי במלח . גם אני "חובב מלח" בחלק מהארוחות ,אלא שלפני כשנה התחלתי להשמש במלחיה שרשום עליה "66% נתרן פחות מהמלח הרגיל". לשמחתי כמעט ואין הבדל בטעם מהמלח הרגיל, ושאלתי היא- האם השינוי הזה משמעותי ומפחית את הסיכון ללחץ דם? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אורן, כמובן שזה מוריד סיכוי, אך לא מבטלו, כי ישנם גורמים רבים ללחץ דם.היתרון במלח דל נתרן שלרוב מכיל יותר אשלגן שעוזר באיזון לחץ דם. בברכה,דנה