שמן זית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/06/2009 | 16:27 | מאת: ליאת

שלום רב, יש לי שאלה מדעית. שמן זית הוא חד בלתי רווי, ואני מניחה שיתרונו בגוף הוא שהוא משמש כאנטיאוקסידנט בגלל היכולת לקלוט חמצן בקשר החופשי שבו. שמן סויה הוא רב בלתי רווי כלומר יש לו הרבה קשרים חופשיים לקלוט רדיקלים, אם צדקתי ואם לא אבקש לדעת מדוע שמן סויה פחות עדיף משמן זית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
02/06/2009 | 19:00 | מאת: דנה ויינר

שלום ליאת, שומן חד בלתי רווי אינו מתפקד כאנטיאוקסידנאט, להפך, נוכחות קשר כפול חושפת את החומצה ליותר חמצון. אך הפעולה לש חומצות שומן חד בלתי רוויות לא עובד דרך מנגנוני חמצון, אלא, ככל הנראה שפעול ברמת הגנים שלנו. היכולת האנטיאוקסידטיבית של שמן זית נובעת בין היתר, מנוכחות חומצות שונות בתוכו ואנטיאוקסידנטים רבים, התורמים להפחתת העקה החמצונית. זכרי, מנגנון הפעולה של חומצות שומן הוא לא דרך יכולתן להוות נוגד חמצון, אלא הפעלה ושפעול ברמת הגן. שמן סויה הרב בלתי רווי בעיקרו חשוף דווקא יותר לתהליכי חמצון, והוא אינו מהוו נוגד חמצון כלל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית