מטוגן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/06/2009 | 21:49 | מאת: ירדן

שלום דנה, מזה שנים "מזהירים" אותי ממאכלים מטוגנים. אני יודעת שאוכל מטוגן משמין יותר מאוכל אחר וכי תהליך ההתחממות משנה מרכיבים כימיים בתוכו שלא בריאים. שאלתי היא- מה ההבדל מבישול, למשל? הרי בישול זה גם חימום של השמן והוא נספג באוכל גם כן? האם אורז מבושל עם כף שמן אכן יותר בריא ופחות משמין מאורז מטוגן עם כף שמן? ואם אני נמנעת מאכילת מטוגן למעט חביתה פעם ביום בשמן קנולה/זית- האם זה גם זה גם לא מומלץ? תודה רבה ירדן

לקריאה נוספת והעמקה
06/06/2009 | 10:55 | מאת: דנה ויינר

שלום ירדן, בבישול, הטימפ' אליו מגיע המזון ו/או השמן הינן נמוכות בהרבה מתהליך טיגון, ואז יש לנו פחות חמצון. ברור שמבחינה קלורית אין הבדל. אם ניתן לבשל ללא שמן, זה מומלץ עוד יותר. יש לקחת בחשבון ש-30% מהקלוריות צריכות להגיע משומן על מנת לספק חומצות שומן חיוניות וויטמינים מסיסי שומן. לכן יש לשלב שומן בדיאטה, שמן זית או קנולה, אבוקדו או זרעים הינם מקור מצויין לשומן חד בלתי רווי, ורצוי ומומלץ לשלבם בדיאטה. ככל שיותר טבעיים ופחות עברו תהליכי עיבוד כך יותר טוב. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית