פרוקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/06/2009 | 11:45 | מאת: מוטי

על פי מחקר שפורסם בינואר 2008 על הקשר בין פרוקטוז לסיכוי לחלות במחלת גאוט,רציתי לדעת האם כל אחד נמצא בסיכון ואם כן מהי התזונה המומלצת.

לקריאה נוספת והעמקה
10/06/2009 | 13:42 | מאת: דנה ויינר

שלום מוטי, המחקר הראה שאנשים שצורכים יותר שתיה ממותקת ופרוקטוז יש להם יותר סיכוי לחלות בגאוט. זה היה באוכלוסיה שהם בדקו. זה לא אומר שכולם יחלו בגאוט. גאוט הינה מחלה מאוד אופיינית לאנשים הסובלים מהשמנת יתר וחוסר פעילות גופנית. בשילוב עם תזונה לא נכונה זה עלול להגביר סיכוי לגאוט. המחקר לא אמר שפרוקטוז עושה גאוט, אלא שישנה קורלציה בין צריכת סוכר ופרוקטוז לגאוט, כלומר קשר נסיבתי ולא סיבתי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית