יוגורט ביתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/06/2009 | 07:12 | מאת: ענבל

שלום אני מתגוררת בסין. בעיר בה אני גרה אין להשיג יוגורט שאינו מתוק לכן רכשתי מכונה להכנת יוגורט ואני מכינה בעצמי. אני משתמשת בחלב מקומי אך דואגת להרתיחו לפני כן, על מנת לשלול מצב שהחלב לא עבר פיסטור (על אף שהסיכוי לכך קטן ביותר). כמה שאלות: 1. האם יוגורט בהכנה ביתית מכיל את אותם רכיבים תזונתיים טובים הקימים ביוגורט קנוי (למשל בארץ)? 2. האם בטוחה צריכה של יוגורט ביתי בזמן הריון. 3.מה הסכנה אם אכן קיימת, בצריכת מוצרי מזון לא מפוסטרים בהריון? האם ניתן לחוש בכך ישר לאחר האכילה (שלשול, כאב בטן או כל סימפטום מוכר אחר)? והאם עלול להיגרם נזק לעובר? אודה על תשובתך ענבל

10/06/2009 | 13:29 | מאת: דנה ויינר

שלום ענבל, לא יהיו אותם ערכים תזונתיים, כי המקורות שונים וליוגורט מוסיפים חיידקים פרוביוטיים. הבעיה העיקרית במקרה שלך זו הסכנה שהחלב לא עבר פסטור, והרתחה לא מספיקה במקרה כזה, ולכן אם אינך בטוחה לגבי בטיחות החלב אל תשתמשי בו בהריון כי יש סכנה לך ובעיקר לעובר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית