שמן קנולה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/06/2009 | 12:50 | מאת: ענת

שלום, אני מבינה שהשמן המומלץ לטיגון ואפיה הינו שמן הקנולה מבחינת טמפרטורה וחימצון. מה ההבדל בין שמן קנולה "מזוכך" שמוכרים בסופר לבין שמן קנולה אורגני בכבישה קרה שנמכר בחנויות טבע (פרט למחיר כמובן) ? האם בתהליך הפקת השמן המזוכך הוא עובר חימום ? תודה, ענת.

לקריאה נוספת והעמקה
11/06/2009 | 10:21 | מאת: דנה ויינר

שלום ענת, פעולות העיבוד השונות בעיקר משפיעות על הרכב השמן מבחינת נוגדי חמצון, הרכב חומצות שומן וטמפ' עישון. שמנים בכבישה קרה עדיפים מבחינת שימוש לטיגון ובישול ופחות רגישים לטמפ' גבוהות ולחמצון. גם בשמן קנולה יש הבדלים בין האיכויות השונות ולכן המחירים שונים. להערכתי ניתן להסתפק בשמן קנולה מזוכך שמוכרים בסופר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית