חזה עוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/06/2009 | 10:43 | מאת: רונית

שלום רב, יש לי שאלה שמטרידה אותי ואודה ךלכם אם תוכלו לעזור לי ואנא אל תשלחו אותי לכל מני מחשבונים כי ניסתי שם וכל מקום עם אינפרומציה שונה וגם לא כל כך ברור למה הם מתיחסים לכן אני שואלת כאן בצורה הכי ברורה שאני יכולה לתאר כדי שאדע שאין אי הבנות... כאשר אני קונה בסופר פילה הודו מהמוכנים הקפואים / מצוננים רשום ערך תזונתי על המוצר שהוא סביב ה- 130 - 140 קלוריות ל - 100 גרם. אבל אני יודעת שכאן לא מדובר בבשר נטו אלא עם תוספת של מיים וכ"ו. רציתי לדעת אם אני מכינה לבד בבית או מקבלת במקום אחר בשר חזה עוף טרי אשר למשל נלקח טרי כמו שהוא ,נעטף הנייר כסף והוכנס למשל לטוסטר. כמה קלוריות ל - 100 גרם יהיה בחזה מוכן (ודא"ג כמה יש בחזה טרי לא מבושל - ערך שונה כמובן כי לאחר החימום המשקל משתנה עקב איבוד נוזלים...) ניסיתי פשוט לבדוק לבד ונראה לי שכאילו ל-100 גרם חזה מחומם יוצא כסביב ה- 200 קלוריות ל- 100 גרם שזה כמו הערך שכתוב על השניצלים הקפואים מוכנים וזה נראה לי קצת לא הגיוני ואני ממש מבולבלת או שהערך שראיתי עבור חזה טרי למשל הוא גבוה ממה שבאמת (דא"ג כ- 100 גרם חזה טרי - לאחר החימום בטוסטר מישקלו ניהיה כ- 65- 70 גרם) אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי הסבר וערכים יותר נכונים, ובנוסף מה ההבדל לחזה הודו (מחזה עוף) תודה רבה רבה מראש...

לקריאה נוספת והעמקה
13/06/2009 | 13:55 | מאת: דנה ויינר

שלום רונית, תמיד צריך לבדוק כמה לפני ולא אחרי, כי זה אכן מבלבל. אם את יודעת כמה לפני, זה לא משתנה אחרי, כי מה שהולך לאיבוד זה המים, שאין להם ערך תזונתי. בכל מקרה ב- 100 גר' חזה עוף לפני בישול יש כ- 110 קק"ל- מזה נשאר כ- 75 גר' לאחר בישול. כמובן שכמות הקלוריות זהה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית