סילאן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/06/2009 | 21:13 | מאת: אליעזר

ד.נ. האם ניתן ומומלץ, מבחינה דיאטנית, להמתיק (קפה, תה וכו') בסילאן? האם יש לו יתרונות לעומת המתקה בסוכר או בסוכרזית? כמו כן, כמה פחמימות וקלוריות יש ב-100 ג' סילאן? תודה. אליעזר

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2009 | 23:39 | מאת: דנה ויינר

שלום אליעזר, סילאן הוא למעשה מיץ תמרים מרוכז. יש להבדיל ממה שקונים בסופר שמכיל הרבה סוכר פשוט, לאורגאני שיותר מזין. בין אורגאני או טבעי לסוכר לבן, עדיף סילאן תמרים, אך מבחינת תכולת פחמימות הוא זהה. אם לאדם אין סוכרת, הוא עדיף על סוכר וסוכרזית. יש ב-100 גר' כ- 300 קק"ל וכ- -60 גר' פחמימות לפחות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית