מה בריא? סוכרזית, מוצרים 0 אחוז וחלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/06/2009 | 11:53 | מאת: מורן

יש המון אסכולות אני מנסה לקרוא ולבדוק מה נכון ורק יותר מתבלבלת. 1. האם סוכרזית זה מסוכן?האם זה משנה איזה סוג סוכרזית להשתמש? על בסיס סוכרלוז... אספרטייים או לא יודעת? ומה עם סטיביה? האם הסוכרזית גורמת בעצם להשמנה ולסכרת כמו סוכר? 2. חלב? מומלץ או לא מומלץ? ומוצרי חלב כנ"ל גבינות מעדנים וכדומה.. 3. מוצרי דיאט - נספג בגוף או לא? כי הגוף צריך שומן אך אם אוכלים גם ככה מוצרים אחרים שיש בהם שומן? מבחינה בריאותית מה עדיף? 4. טיגון בשמן זית? האם באמת מסרטן? 5. האם חייבים לאכול כל 3 שעות על מנת שהשריר לא יתפרק?

16/06/2009 | 23:24 | מאת: דנה ויינר

שלום מורן, את שואלת שאלות רבות ולהן התשובות ארוכות, ולא אוכל לפרט, אלא אתן תשובות קצרות ומתומצתות. 1. סוכרזית המכילה לרוב סכרין ו/או אספרטיים ואצוסלפם קיי לא הוכחו כמזיקים לבני אדם במינון המותר, אך לא מומלצים בכמויות גדולות לנשים בהריון וילדים. סוכרלוז הינו סוג אחר של תחליף מלאכותי הנחשב לבטוח יותר. 2. מומלץ לצרוך 3 מוצרי חלב ליממה כמקור לסידן. אם ישנה רגישות אפשר להשתמש בתחליפים. 3. כאשר על מוצר כתוב "דיאט" הכוונה ללא תוספת סוכר, זה לאו דווקא אומר לגבי השומן. אם יש מקור אחר לשומן חוץ ממעדני דיאט, אין בעיה, אך יש לזכור כי ספיגת הסידן אינה אידאלית. 4. טיגון בשמן זית איכותית כתית מעולה אפשרי, ולא מסרטן, כל עוד השמן לא נשרף. 5. לא חייבים לאכול כל 3 שעות כדי שהשריר לא יתפרק. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית