כולסטרול וסיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/06/2009 | 18:48 | מאת: קרן

שלום, אני בת 30, קצת רצה שיש זמן ולפעמים הולכת לחדר כושר.יש לי כמה שאלות בנוגע לתזונה שלי. 1) אני מקפידה ביום על צריכה של 2-3 מנות פרי כלשהו, אוכל לחם מלא ויוגורטים מועשרים בסיבים, אך עדיין לא מגיעה להמלצה היומית של 25-30 גרם סיבים ליום (אני משתמשת במחשבון תזונה לחישוב). מה עוד אפשר להוסיף? 2) השיגרה שלי כוללת לרוב חביתה מביצה אחת בבוקר ועוד מנת בשר או דג בצהריים. זה מעל להמלצה היומית של 300 מ"ג כולסטרול ליום. עד כמה זה חשוב להוריד את הכמות של הכולסטרול שאני צורכת? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
19/06/2009 | 19:45 | מאת: דנה ויינר

שלום קרן, 1. גם ירקות, קטניות מכילות כמות רבה של סיבים תזונתיים, ואת יכולה להוסיפם. אפשר להוסיף כוסמת, קינואה וזיבולת שועל כמקור לסיבים. כמו כן יש מוצרים המוסיפים למזון כגון סובין חיטה/שבולת שועל ובנפייבר. 2. מנה כזו אינה בעייתית, ואכילת ביצה על בסיס יומי אינה מעלה כולסטרול. חשוב להמנע עד כמה שניתן משומן רווי במזון ולהוסיף אומגה 3, וכן להעלות את חומצות השומן החד בלתי רווי המגיע משקדים, אגוזים, אבוקדו, שמן זית ועוד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית