שאלה בנוגע למרכיבים התזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/06/2009 | 14:45 | מאת: משה

שלום רב, יש לי שאלה בקשר למרכיבים התזונתיים שרשומים על גבי המוצרים- כשחיפשתי אתמול סרדינים בסופר ראיתי 2 אפשרויות 1) קופסת סרדינים עם 10 אחוז שומן(כנראה בגלל השמן) אך סך כל הקלוריות ב 100 גרם הוא 154 2)בקופסה אחרת ראיתי 8 אחוז שומן אך כשהסתכלתי על סך הקלוריות ל 100 גרם ראיתי שהקופסה מכילה 177 קלוריות! היות ואני בסוג של דיאטה לא ידעתי מה לבחור בזה עם יותר השומן אך פחות הקלוריות?? או בזה עם יותר הקלוריות ופחות השומן? חוץ מזה זה קצת חסר הגיון לא?? אשמח לקבל הסבר מפורט על מנת שאבין ושאדע לבחור פעם הבאה במוצרים הנכונים תודה

25/06/2009 | 21:42 | מאת: דנה ויינר

שלום משה, צריך להתסכל על סך הרכיבים. אם יש פחות שומן אך יש יותר קלוקיות יש לבדוק מה מקורן, במקרה השני קרוב לוודאי יש יותר חלבון בסרדינים ולכן יש יותר קלוריות. הסיבה שמציינים באחוזים היא כדי שתדע כמה גר' שומן יש ב- 100 גר'. במקרה הראשון יש 10 גר' שומן ובשני 8 גר' שומן. אך חושב גם להתסכל לא רק על סך השומן אלא על החלק היחסי של שומן רווי במזון, ככל שיותר נמוך, יותר טוב. הואיל וההבדל מסתכם ב-20 קק"ל, זהו לא הבדל משמעותי, כל עוד אוכלים 100 גר' ולא 500 גר'. גם אם הכמות כפולה, מדובר בהבדל של כ- 40 קק"ל, שאינן משמעותיות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית