לחץ דם גבוה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום, חמי סובל מלחץ דם גבוה. אמרו לי שכדאי שיקח סידן כדי להוריד את הלחץ דם. מתוך שיטוט בינטרנט מצאתי שהתרופה היא דווקא חוסמי סידן. ולכן יש סתירה בעיני. חוץ מזה בהמשך מצצאתי שיש הבדל בין אנשים שרגישים לנתרן ושפחות רגישים ביחס לסידן, ושגם לאנשים שיש להם רמה גבוהה של רנין לא כדאי לקחת סידן. אשמח אם תעשי לי סדר. בסופו של דבר, האם כדאי לקחת סידן או לא. מה הקשר בין סידן- רגישות לנתרן ורנין. ברצוני לציין שאני סטודנט לתואר ראשון בביולוגיה, לכן יש לי יכולת הבנה בנושא, ואשמח אם תתני לי תשובה מדעית עד כמה שיותר ברורה... תודה וסליחה אם אני מבקשת יותר מידי
שלום רוני, אין כל קשר בין הסידן שנצרך במזון לחוסמי סידן. חוסמי סידן הינם סוג של תרופות להורדת לחץ דם, והם משפיעים על תעלות סידן וכך משפיעים על רמת הסידן התוך תאי והשפעתו על כיווץ שריר חלק. תופעה זו חשובה שכן כלי הדם שלנו מכילים שריר חלק, וכאשר אלו מכווצים יותר, ישנה עליה בלחץ הדם. הסידן, אשר מומלץ במזון, ניתן בעקבות מחקר שנעשה בתחילת העשור בו מצאו כי דיאטה עשירה בסידן, מגנזיום ואשלגן מועילה ביותר בהורדת לחץ דם, גם שלא מגבילים בנתרן. לאחר מכן מחקר ההמשך הוסיף גם הגבלת נתרן וראו אפקט סינרגיסטי. המנגנונים המשוערים בהם סידן עובד, הוא בהפרשת נתרן מוגברת דרך הכליה, ובכך מוריד אפקט צבירת נתרן ומים והעלאת לחץ דם. ייתכן וישנם מנגנונים אחרים, מסובכים יותר, ורצוי לקבלם מהרופא. בברכה,דנה
באחת התוכניות בטלויזיה עם המנחה בשם אביגיל נדמה לי שבתוכנית "יש לי שאלה" דיבר נטורופת שלא זכור שמו , תנסה לאתר את זה בארכיון של ערוץ 2 או 10 , ואמר שיש דיאטה מנצחת ללחץ דם גבוה , לאכול במשך 10 ימים דגנים וקטניות , הדיאטה שמה דגש על הדגנים שהם אלה שמאזנים את הלחץ דם , דגנים כמו: אורז חום, גריסי פנינה , כוסמת וכו'. לגבי בורגול לא ברור לי כי הרי יש בזה הרבה מלח, ולגבי סולת גם לא הזכיר בתוכנית. אם עזרתי במשהו אז בהצלחה.וכדאי קודם שתיתן לאנשי המקצוע בפורום לאשר זאת.