שטיפה וסינון מזון מקופסאות שימורים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/08/2009 | 16:07 | מאת: איציק

שלום ואחר צהריים טובים ! אשמח אם תעזרו לי בסוגייה שמאוד מסקרנת אותי אני אוהב לאכול בין היתר מזון מקופסאות שימורים אני מודע לכך שתכולת הנתרן די גבוהה שם (בסדר גודל של כ 400 מ"ג נתרן לכל 100 גרם מוצר מסונן) שאלתי היא : האם ניתן להקטין את כמות הנתרן עוד יותר אם אני לאחר סינון מי המלח (היינו,נוזל השימור) ,בנוסף גם אשטוף את המוצר עצמו במי ברז כ 2-3 שטיפות ,האם זה יעיל ועד כמה? אודה לכם מאוד על תשובה מפורטת המון תודות וכל טוב איציק

31/08/2009 | 11:57 | מאת: דנה ויינר

שלום איציק, כמובן ששטיפה או השריה במים תוריד עוד יותר את תכולת המלח, אך אין דרך לדעת כמה. שטיפות יוריד מעט, השריה ממושכת תוריד יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית