מטבוליזם
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אני בן 24 עוד מעט, כ-65 ק"ג 1.84. (הכל נכתב באומדן). בעבר ביקרתי אצל דיאטנית. היא לא הבינה מה אני עושה אצלה. ניסיתי לעלות במשקל, סתם כי בא לי...היא סברה שמותר לי לאכול הכל מכל כל..באיזו כמות שארצה. היה לי ויכוח ידידותי עם מישהו ואשמח אם תלבנו לי כמה קושיות : 1.אני נוהג לשתות משקאות חמים עם 3-4 כפיות סוכר. האם זה מסוכן? 2. הבנתי שהאינסולין החמוד שלנו מסייע בפירוק הסוכר. בפשטות הבנתי, שמה שהגוף שלנו צריך הוא לוקח, כל השאר הוא מסלק. האם זה נכון? האם זה נכון רק לגבי אנשים מסויימים? 3. אינני נרתע משמן, מרגרינה, חמאה וכו' כך שאני מרשה לעצמי? האם אותו עיקרון של סילוק הפסולת פועל גם כאן? האם יש סכנה בצריכה שכזו? 4. אני אוהב להוסיף מלח למזון שאני אוכל. האם יש סכנה בכך? מה כבר יכול לגרום המלח? האם זה נכון שהמזון שלנו מכיל את כללל המלחים שהגוף צריך? אודה מראש על כל תשובה ותשובה, ע"מ לסלק את הספקות. שיהיה בתאבון ולשובע לכולם.
שלום אוריאל, 1. כל עוד אינך סובל מניה לסוכר גבוה, או הסטוריה משפחתית של סוכרת (גם בקרב האנשים הרזים במשפחה) אין כל סכנה מלבד נזק לשיניים, בעיקר. 2. הגוף לא "מסלק" שום דבר. מה שהוא צריך לאנרגיה הוא מנצל מיידית ומה שלא נאגר בעיקר כשומן ומעט למאגר של פחמימות בשם גליקוגן. ההבדל בינך לבין אנשים אחרים שאת המנצל ביעילות את האנרגיה הזו ואילו אנשים אחרים מנצלים פחות טוב ולכן אוגרים יותר. 3. אינך צריך להרתע משומן, אך היותך רזה לא מחסן אותך מפני מחלות כגון לחץ דם, כולסטרול ועוד, ולכן גם באכילת שומן, אפילו ללא הגבלה, רצוי לבחור בשומן איכותי, כגון שמן זית במקום סויה, חמאה במקום מרגרינה ועוד. 4. אנחנו בעולם המערבי אוכלים מלח בכמויות גדולות מאלו הרצויות ולכן אתה יכול להוסיף מלח, אך כמו לכולם, לאכול במידה. כפי שאמרתי, הרזון שלך לא בהכרח מחסן אותך מפני המחלות של אנשים שמנים, רק מוריד את הסיכוי באופן משמעותי. בברכה,דנה