רגישות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/09/2009 | 14:07 | מאת: נעה

האם יכולה להיות רגישות לקמח או לשמרים? הנני סובלת מבטן נפוחה מאוד.ואני בודקת את המזונות אחד לאחד. אני לא רגישה ללקטוז אני רגישה לפרוקטוז וכבר לא אוכלת פירות ומה שקשור מזה שלושה חודשים מה אפשר לאכול במקום לחם עם שמרים? על מנת לנסות ולשלול אפשרות לרגישות לקמח. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
07/09/2009 | 10:59 | מאת: דנה ויינר

שלום נעה, אין רגישות לקמח, יש אלרגיה לגלוטן, וניתן לגלות זאת בבדיקת דם ואנדוסקופיה.לגבי רגישות לשמרים, זה תואר, ואת יכולה לנוסת להמנע מאילת לחם ומוצריו ולראות אם חל שיפור. את פשוט יכולה להפסיק כל מה שקשור לחיטה, שעורה, שיפון ושובלת שועל, לאכול במקום אורז ותירס וקטניות, כולל פריכיות אורז וקרקרים ללא גלוטן ולראות אם חל שיפור. והכי חשוב, לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית