סוכר, קמח לבן וחלב פרה- המשך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/10/2009 | 14:37 | מאת: לימור

תודה על תשובתכם המהירה. ראשית, רופא העור באתר האינטרנט דיבר על להפחית באכילתם של מזונות אלה ולא להפסיק לגמריי. הוא טוען שבמקום חלב פרה אפשר לשתות חלב סויה במקום לחם מקמח לבן לאכול לחם מקמח מלא וסוכר רצוי להפחית בכל מקרה או לאכול מוצרים DIET שלהם יש תחליפי סוכר בכל מקרה, אין לי מושג מה זה נקרא להפחית. למשל, כמה חלב או סוכר אני יכולה לאכול בשבוע מבלי שתיהיה לכך השפעה על האקנה? הייתי אצל אנדוקרינולוג והוא טוען שאין בעיה הורמונלית. לפי מיטב הבנתי, הבדיקות אינן מעידות על תסמונת השחלות הפוליציסטיות, ואני אכן נוטלת גלולות מסוג "יסמין" תודה על הסבלנות חג שמח לימור

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2009 | 09:28 | מאת: דנה ויינר

שלום לימור, צריך להבין את מקור ההסבר שלו על מנת לדעת כמה להגביל. ישנם מטפלים הטוענים כי חלב, סוכר וקמח לבן הם מקור כל הרוע. צריך להבין מה כל כך רע במוצרים אלו וכיצד ניתן לשדרגם לדיאטה מזינה יותר. אני מסכימה שהפחתת סוכר לבן ולחם לבן ואכילת דגנים מלאים במקום ומזון מופחת סוכר הוא מזין יותר, אך למיטב ידיעתי אין לו כל קשר לאקנה, אלא לתזונה בריאה באופן כללי. כן יש לי בעיה עם המלצה על הפחתה במוצרי חלב, שכן אין סיבה מוכחת לכך כלל וכלל בספרות המקצועית, ואז אנו חושפים מאות ואלפי אנשם לחסרים תזונתיים, בייחוד סידן. חלב סויה אינו בשום פנים ואופן תחליף הולם לחלב רגיל ולכן אין סיבה להוריד מוצרי חלב. אם מדובר במרכיבים אלרגניים, רוב האנשים האלרגיים לחלבוני חלב פרה יהיו גם אלרגיים לחלבוני הסויה. המלצתי, אמצי לך הרגלי תזונה בריאים באופן כללי. דיאטה מופחתת סוכרים פשוטים ( עוגות, עוגיות, ממתקים) עשירה בסיבים תזונתיים ( קטניות, דגנים מלאים..) אכלי בשר ומוצרי חלב דלי שומן, המנעי מטיגון ושימוש מוגזם בשמן, מכל סוג, עסקי בפעילות גופנית, ופני לרופא עור, לא באינטרנט, אלא במרפאה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית