כמה שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/10/2009 | 15:14 | מאת: אליסף

היי.יש לי כמה שאלות: אם אני אוכל לחם אחיד(שאין בו הרבה סיבים תזונתיים) ויחד איתו אוכל זרעי פשתן טחונים שיש בהם סיבים תזונתיים בשפע אז זה דומה לאכילת לחם מלא ונחשב פחמימה מורכבת יותר(הרי הכל מתערבב בבטן...)? ועוד משהו:כמה זמן זרעי פשתן טחונים נשמרים טוב במקפיא?אני טוחן כוס בד"כ וכל פעם לוקח קצת ומוסיף ליוגורט ולכל מיני דברים.אגב זה משנה אם טוחנים במטחנה ידנית עם מין אבנים כאלה או במוחנה חשמלית עם סכינים ממתכת?שמעתי שהמתכת לא מטיבה עם זרעי הפשתן... (ועוד אחת...)מה נחשב לפחמימות מלאות ומה נחשב לפחמימות מורכבות? זה קצת מבלבל אז פשוט תקנו אותי אם אני טועה.אני הבנתי שמורכבות זה כל פחמימה שהיא לא מתוקה(כולל לחם לבן אורז לבן פסטה רגילה וכו') ומלאות זה רק אורז מלא לחם מלא וכו'.או שזה בכלל אותו דבר ואני סתם מבלבל את השכל... ושאלה אחרונה.האם חומצת האמינו טריפטופן יכולה לסייע בבעיות שינה?אם כן אז מומלץ לקחת אותה בתור תוסף מזון או לנסות לאכול מאכלים עשירים בה?איזה מאכלים הכי עשירים בה?חייבים גם וויטמין B6 שיעזור לקליטתה בגוף? מקווה שלא סיבכתי יותר מדי. תודה מראש וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה
09/10/2009 | 19:08 | מאת: דנה ויינר

שלום אליסף, 1. אתה יכול לאכול לחם אחיד ולהעשיר את התפריט בסיבים ממקור אחר, אך אם תאכל לחם מחיטה מלאה או שיפון תקבל עוד יותר סיבים. 2. איני יכולה לומר לך מהי הדרך הטובה ביותר לטחינה, אני מניחה שבמכתש ועלי הכי טוב, אך בוא נהיה מציאותיים, מכונה זה מספיק טוב. לגבי זמן אחסון, רצוי לקנות פחות ולאחסן פחות בכדי לשמור על טריות. איו לי זמן ידוע. 3. פחמימה מורכבת היא למעשה פחמימה המכילה מספר מולקולות של גלוקוז במבנה מורכב כגון עמילן הנמצא בתפוחי אדמה, אורז, פסטה, קרקרים לחם ועוד. פחמימה מלאה הינה פחימיה מורכבת לרוב העשירה בסיבים תזונתיים כגון: אורז מא, פסטה מחיטה מלאה, לחם שיפון/חיטה מלאה וכו'. 4. טריפטופן מהווה מקור לייצור "הורמון השינה" מלטונין. הוא נמצא ביין אדום וחלב בכמויות גדולות. אין ממש מחקרים המראים כי תזונה כזו משפרת שינה, אך לא תזיק. אין לי מידע לגבי הויטמין. בברכה,דנה

10/10/2009 | 21:20 | מאת: אליסף

תודה רבה,עזרת לי מאוד. אחרי החגים שמח...

מנהלי פורום תזונה קלינית