סיבים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/10/2009 | 08:48 | מאת: גיל

באיזה לחם יש יותר סיבים שיפון או חיטה מלאה או מה? תודה

12/10/2009 | 21:11 | מאת: דנה ויינר

שלום גיל, זה מאוד תלוי בסוג הלחם וכמה מעורבבת העיסה. לחם שיפון, דלוגמה, לא תמיד 100% ולכן זה משנה אחוזי הקמח שמשתמשים להכנת הלחם. באופן עקרוני הדגן שיפון עשיר יותר בסיסים לעומת חיטה מלאה, אך עיקר השוני הוא בהרכב הסיבים ולאו דווקא בכמות, שחשוב לא פחות. מומלץ לצרוך משניהם במידה זהה, תלוי בסבילות לטעם של השיפון. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית