אורז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי האורז המלא השונים (עגול / בסמטי / פרסי / ...) (אותם סוגים יש גם לאורז הלבן) האם יש עדיפות של אחת על השני? יתרונות / חסרונות של אחד מהשני? למה (אם יש חשיבות) משמש כל אחד מהזנים ? מי עדיף למערכת העיכול ומבחינה תזונתית? או שאולי כולם אותו הדבר וההבדל הוא רק בטעם ??? בנוסף מדוע תמיד אומרים ש 100 גרם אורז מלא מכיל כ- 110 קק"ל בעוד שבפועל האורז לא משנה את מישקלו יותר מ - פי 2.5 בערך כמו פסטה מבחינה זו ולכן יש בו משהו כמו 150 קק"ל ל- 100 גרם??
שלום דנה, ההבדלים בין סוגי האורז שציינת הן לאורז מלא והן ללבן הוא בזנים שונים הגדלים באזורים שונים בעולם ובעלי מבנה שונה, ארוכים קצרים, יתר עמילן, פחות עמילן וכו'. אין ביניהם הבדל תזונתי, רק מרקם, מראה ואולי טעם. ברור שי גם לבן מאלו, כי האורז המלא הוא המקור לאורז הבלן, זה אותו אורז רק שעבר עיבוד והוסרה קליפתו. בכל מקרה עדיף אורז מלא, לא משנה הזן. לא כל כך הבנתי את החלק השני של שאלתך, אנא חדדי. בברכה,דנה