לחם שיפון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/10/2009 | 20:49 | מאת: צחי

רציתי לדעת, נאמר שלחם שיפון יותר טוב מלחם חיטה מלאה - יותר קל לעיכול ולהרבה אנשים הוא הרבה יותר טוב כי ישנה איזושהי רגישות / אלרגיה לחיטה ללא כל קשר לצליאק אלא ממשהו נוסף/ אחר - זה לפחות מה שאני הבנתי. אשמח לקבל קצת יותצר הסבר בנושא , וגם מה ההבדל בינו לבין לחם כוסמין שמתחיל ליהיות יותר נפוץ בזמן האחרון? האם הוא גם עדיף על כוסמין? ושאלה נוספת - במרבית הלחמים של שיפון שהם 100% שיפון מלא ואפילו ללא שמרים מוסיפים גלוטן ללחם ובחלקם אף רשום במרכיבים "גלוטן חיטה" . שאלתי היא האם זה הופך כבר את כל היתרונות / ההבדלים בינו לבין הלחמים האחרים (חיטה מלאה / כוסמין) ללא רלוונטיים או לפחות רלוונטיים האם הרגישות המדוברת הנ:"ל לחיטה קשורה בכל זאת לגלוטן ולזה שבשיפון אומנם עקרונית יש גלוטן אבל ברמה יותר נמוכה מבחיטה? או שמה מדובר בסיבה אחרת ותוספת הגלוטן לא קשורה לעיניין והיתרונות של השיפון עדיין שרירים וקיימים באותה המידה? דא"ג האם יש גלוטן חיטה וגלוטן שיפון ? האם מדובר בחלבונים שונים או משהו כזה או שגלוטן זה גלוטן לא משנה איזה דגן הוא המקור שלו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/10/2009 | 21:00 | מאת: דנה ויינר

שלום צחי, שיפון הינו סוג של דגן המכיל גלוטן, כמו חיטה, שעורה וכוסמין, כך שמבחינה זו אין הבדל. ההבדלים נובעים מכומות הסיבים התזונתיים בכל דגן, כאשר שיפון נחשב לעשיר ביותר. הן בסיבים מסיסים ובמיוחד בלא מסיסים, העוזרים מאוד לאיזון סוכרת, שומנים ומניעת סרטן במעי הגס. איני ממילצה לאנשים רק שיפון או רק חיטה מלאה או רק כוסמין, אלא את שלושתם במידה זהה, שכן, לשיפון יש טעם ומרקם דומיננטי מאוד (חמצמץ) שלא כל אחד אוהב, זה עניין של הרגל. הגלוטן שאתה רואה, זה לאו דווקא שמוכנס בנפרד, אלא יש ערבוב עם חיטה. יש לזכור גי גלוטן מאוד משפיע על מרקם הלחם, והופך אותו לגמיש יותר ונעים לאכילה. אם יש אלרגיה לגלוטן, לחם כוסמין ולחם שיפון לא יעזרו. אין רגישות לחיטה או גלוטן, מדובר באלרגיה, ואם אין, אז אין. בברכה,דנה

12/10/2009 | 21:57 | מאת: צחי

אבל בהרבה מקומות נאמר ששיפון יותר קל , טוב לעיכול למה זה קשור? האם כמות הגלוטן שבלחם משפיע על איכותו התזונתית או קלות העיכול שלו וככל שיש יותר זה פחות טוב?

מנהלי פורום תזונה קלינית