תסמונת מעי רגיז עם רגישות לחלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני בת 60, סוכרתית, נמצאת בתקופה של מתח וסובלת לאחרונה ממעי רגיז/רגיש. אני נוטה לשלשל בין שעה לשעתיים אחרי אוכל במיוחד אם כולל מוצרים חלביים. ניסיתי לצרוך יוגורט עיזים אך גם הוא גורם לכאבי-בטן ולשלשול.נאמר לי שעלי להפסיק לחלוטין אכילת מוצרי חלב,ירקות חיים [רק מבושלים], פירות חיים [רק מבושלים או אפויים- רק אגס ותפוחים]ולעבור לתזונת מרקים וקטניות, חומוס וטחינה ולחם מלא.האם זאת התזונה המתאימה למצבי?
שלום חנה, אבחנה של מעי רגיש תריכה להעשות ע"י רופא מומחה, גסטרואנטרולוג. בשלב ראשון, פני לייעוץ ובירור התופעה. שנית, הדיאטה צריכה להשתנות בהתאם לצרכים התזונתיים שלך, ועל כן מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי והתאמת תפריט. ניתן לעקוף גם את הרגישות למוצרי חלב ע"י הנחיה נכונה וכן טיפול תרופתי תומך. בברכה,דנה