קמחים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לשאול : 1-מה זה בעצם סולת? והאם הוא עדיף מאשר קמח לבן רגיל ואם כן אז למה. כמו כן מהם יתרונותיו התזונתיים של סולת. 2- מה עדיף: סולת או קמח מלא? ומה היתרונות התזונתיים של קמח מלא מאשר הסולת 3- מהם יתרונותיו התזונתיים של הקוקוס וכמה קל' יש במאה גרם קוקוס? אשמח אם תענו לי על כל שאלה בנפרד תודה
שלום אורנה, 1. סולת היא למעשההיא דגן טחון בטחינה גסה, בדרך כלל חיטה. סולת היא גוש קמח עבה בקוטר רבע עד שלושת רבעי המילימטר ה"נופל" בשלבים הראשונים של הטחינה ממרכז גרעין החיטה. אם אין צורך ביצור סולת, החומר ימשיך את תהליך הטחינה, ויטחן עד להפיכתו לקמח.בסולת יש מעט יותר סיבים תזונתיים מקמח לבן טחון, אך מעבר לכך אין לה יתרונות תזונתיים משמעותיים על קמח לבן. 2. קמח מלא עדיף על סולת בגלל תכולה גבוהה יותר של חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. 3. לקוקוס אין יתרונות תזונתיים מיוחדים, פרט לכך שעשיר בשומן רווי ואשלגן. ב- 100 גר' קוקוס -פתיתים יש כ- 500 קק"ל. בברכה,דנה