יין אדום
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ד.נ. קראתי בספר של נפרולוג חשוב ששתיית אלכוהול (בעיקר יין אדום) בכמות מוגבלת (כ-2 כוסיות ביום) מסייעת בהורדת ל"ד ומפחיתה את הסכנה ללקות בהתקף לב או באירוע מוחי. מאידך, בעלון לצרכן המצורף לתרופה המיועדת לטיפול ב-יל"ד, כתוב "אין לשתות יינות בתקופת הטיפול עם התרופה". הנחיות אלה נראות לי סותרות. לפי איזו מהן יש לנהוג? האם אפשר לנהוג לפי שתיהן? תודה ושבוע טוב. רונן
שלום רונן, למעשה כל האמרות על יין אדום ותחלואה נלקחו ממחקרי הסתכלות בהם ראו שאנשים שצרכו אלכוהול באופן מתון סבלו פחות ממחלות קרדיוווסקולריות. אין ממש מחקרי התערבות איכותיים שהוכיחו זאת. לכן לצאת עם המלצה גורפת, עדיין מוקדם. זה ככל הנראה לא מזיק. על כל תרופה רשום שלא מומלץ לצרוך עם אלכוהול. עיקר הכוונה, לא לבלוע את הכדור יחד עם כוס יין, אלא להרחיק נטילת תרופות מאלכוהול. בברכה,דנה
דנה שלום רב, הסיפא של תשובתך משמח אותי, אבל איך הוא מתיישב עם נוסח ההוראה הכתוב בעלון לצרכן ("אין לשתות יינות בתקופת הטיפול בתרופה"), בו אין לצערי היתר לשתות יין זמן מה (שעה-שעתיים, למשל) לאחר נטילת התרופה, או כל רמז אחר ל"הנחה" שציינת? אודה על הבהרתך, כי עניין זה קשור ממש לתזונה ואף לאורח החיים. תודה. רונן