מוצרי חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, לא ברור לי מה המקור לסלידה שיש להרבה אנשים ממוצרי חלב, במיוחד מחלב פרה. הם טוענים שזה מאד לא בריא, שזה גורם לליחה ולבעיות אחרות ושהסידן גם כך לא נספג טוב ממוצרי גבינה, ונספג טוב יותר מאוכל צמחי. בני (היום בן שנתיים וחצי כמעט) אוכל המון מוצרי חלב. הוא מחסל גבינות (אורגניות מחלב פרה) או יוגרט מעיזים בקצב מסחרר. כמובן שאוכל גם מגוון רחב של מזונות נוספים. האם יש איזשהי סיבה להגביל מוצרי גבינה מחלב פרה, או שמדובר בשמועות ותאוריות לא מבוססות? תודה, נועה
נועה שלום! אני מודה שגם לי זה לא כ"כ ברור... ילדים זקוקים לחלב ומוצריו כמקור עיקרי לסידן. הסידן חיוני לצמיחת העצמות והתחזקותן. עובדה זו הוכחה במחקרים רבים מאוד שבדקו את הקשר בין צריכת חלב לבין הצמיחה לגובה, צפיפות העצם ואפילו הארעות שברים. הצורך של הגוף בסידן עולה בגיל הילדות ומגיע לשיא בגיל ההתבגרות: לידה עד 6 חודשים - 210 מ"ג 6-12 חודשים - 270 מ"ג 1-3 שנים - 500 מ"ג 4-8 שנים - 800 מ"ג 9-18 שנים - 1300 מ"ג חלב ומוצריו הוכרו כמקור הכי יעיל לצריכת הסידן משום שהם עשירים בו ויעילות הספיגה של אותו סידן במעי היא אופטימלית. סידן שמקורו בצומח (בעיקר עלים ירוקים - כרוב, תרד וכדומה) נספג ביעילות מופחת משום שמרכיבים צמחיים "מפריעים" לתהליך. לכן, יש לברך על נטייתו החיובית של בנך למרכיב חיוני כ"כ לתזונה ולבריאות ויש לקוות שהוא ימשיך כ גם בגיל ההתבגרות בו החלב הוא כ"כ נחוץ. בברכה, נועה
ומעבר לכך, האם אין שום מחקר שמדבר על איזשהו חיסרון בצריכת מוצרי חלב, מכל בחינה שהיא? שוב תודה, נועה