לקטוז במוצרי חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני בן 73 ומוגדר מזה 15 שנה כמי שאינו מאוזן סכרתי.ההמוגלובין התלת חדשי נע בין 6.4 ל-6.9 לאחרונה פיתחתי חוסר סיבולת ללקטוז והפסקתי לאכול חלב ומוצריו.אני מניח שהתופעה קשורה יותר לעייפות החומר מאשר להתפתחות הסוכרת אבל שאלתי היא האם נכון הדבר כי בחמאה ובגבינות קשות אין כלל לקטוז.
שלום אריאל, בחמאה אין לקטוז בכלל. בגבינות קשות הכמות זניחה ביותר וכמעט ואינה מורגשת. יש חלב דל לקטוז וכן ישנם אנזימי עיכול המכילים לקטאז ועוזרים בנוגע לאי סבילות ללקטוז. בברכה,דנה