גודלי מנות וערכן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/11/2009 | 15:35 | מאת: צופית

שלום לכן, האם אתן יכולות כל סמך נסיונכן לומר לי מהוא בערך גודל מנת שניצל ממוצעת (כמה שוקל לערך) שמגישים במסעדות וכמה קלוריות בערך מכילה מנה כזו (אני יודעת ששינצל לא בהכרח בריא אבל מדובר על בישול בייתי כלומר לא תעשייתי מקפואים וכ"ו) הייתי מעוניינת לדעת מהי הכמות שתקביל מבחינה קלורית של חזה עוף (של חזה טרי ומשקל לאחר אפייה) אפוי ללא שומן נוסף/ אשמח גם להצעות תחליפי חלבון אחרות (אולי קצת יותר בריאות) - כמות המקבילים לאותה כמות קלורית מאוד אודה לכן על תשובה זה מאוד חשוב לי ואני באמת לא יודעת ואני יותר סומכת על עינייכן וניסיונכן מאשר על מחשבונים שלא אמינים ועל העינים שלי כדי לכמת זאת תודה רבה רבה

20/11/2009 | 11:33 | מאת: דנה ויינר

שלום צופית, לצערי לסניון שלי אין רלוונטיות, כי כל מסעדה מגישה מנה שונה לגמרי, ישנם מקומות בהם יותר בשר עוף, יש כאלו שהשניצל דק ומלא פירורי לחם, כך שקשה מאוד להעריך. בהערכה גסה מדובר ב- 150 גר' בשר חזה עוף לפחות והערך הקלורי יגיע ל- 400-500 קק"ל, לפחות, ובהחלט יכול להיות יותר. אם את אוכלת חזה עוף ללא טיגון אזי זה אומר לפחות 200-250 גר' לפני בישול. בברכה,דנה

20/11/2009 | 20:22 | מאת: צופית

כשאת אומרת כ- 150 גרם לשניצל האם הכוונה למישקל כל השניצל או למישקל נטו הבשר הנקי שבו (אם הבשר הנקי האם הכוונה למישקל החזה הטרי לפני הטיגון והציפוי?) אם אני הבנתי נכון בחזה עוף טרי יש כ- 110- 120 קקל ל- 100 גרם ובמוכן כ- 170 קקל ל- 100 גרם. אם מצפים ומטגנים (שניצל) כמה שמן וציפוי יכולים להיתווסף לזה?

מנהלי פורום תזונה קלינית