למה משמש חומץ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/11/2009 | 10:51 | מאת: דן

לום ראיתי במתכונים ללפת כבושה כולם כותבים להוסיף חומץ. לצורך מה? 2)אם אעשה לפת כבושה רק עם מלח פלפל תריף ושום האם יתקלקל? לפני שנה פעם הצליח כך ופעם נרקב יש הסבר? החומץ שלא הוספתי ? תודה דן

24/11/2009 | 13:23 | מאת: דנה ויינר

שלום דן, החומץ משמש כחלק מתהליך ההחמצה של מזון. הוא בא בחלקו על חשבון המלח. בהחלט אפשר לכבוש מזון ללא תוספת חומץ ורק בעזרת מלח, אך יש לדאוג לאטימה טובה של המזון ע"י מים, אחרת נכנסים חיידקים אוהבי חמצון ומתרבים ויש לדאוג להוסיף מספיק מלח. בהחלט אין חובת שימוש של חומץ. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית