גלטין דגים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/12/2009 | 14:53 | מאת: ירון

מה זה גלטין דגים האם זה משהו שרצוי להמנע ממנו? שמתי לב שביוגורטים של מולר מוסיפים זאת האם זה אומר שהם לא רצויים ועדיף- אם כבר לוקחים יוגורט פרי - לקחת יוגורט ללא הדבר הזה?

07/12/2009 | 23:07 | מאת: דנה ויינר

שלום ירון, ג'לטין דגים הוא תוסף למזון המקנה ליגוורט מרקם יותר סמיך ללא השפעה על הטעם. משתמשים בדגים בשנים האחרונות, כי בעבר היתה בעיה בהכשר, שכן באירופה משתמשים הרבה בגלטין שמקורו בחזיר. אין בכך כל נזק, ג'לטין לרוב מיוצר מעצמות של החיה, במקרה זה דגים. אין בג'לטין כל בעיה בריאותית, אך אם אתה מעדיף יוגורט ללא מרכיב זה, זה בסדר גם. שים לב שביוגורטים אחרים אין מרכיבים אחרים לא מזינים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית