סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/12/2009 | 04:57 | מאת: תמי

בגלל רגישות גבוהה ללקטוז נמענת לחלוטין ממוצרי חלב. התחלתי לקחת סידןבסוכרית לעיסה ללא מרשם 400 מג (בכל סוכריה) ליום. 1. האם צריך בשעה קבועה בכל יום? 2. האם מותר שניים בבת אחת כא 400 מג או שעדיף פעמיים ביום כל פעם 400 מג? 3. האם אפשר יום אחד פעם ביום ויום אחר פעמיים ביום כלומר לפי כמות הסידן שיצא לי לאכול באותו היום? 4.איזה אוכל לא טוב לאכול ביחד עם הסידן? האם רצוי עם מיץ תפוזים או קלמנטינה -ספיגה יותר טובה? 5.האם מותר עם חלב סויה- ספיגה יותר טובה או לא? תודה מראש וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2009 | 12:46 | מאת: דנה ויינר

שלום תמי, 1. את לא חייבת בשעה קבועה, אך מטעמי הרגל והמנעות משכחה, רצוי בשעה קבועה, פחות או יותר. 2.עדיף לחלק לפעמים, אם לוקחים יותר מדי בבת אחת, פחות סידן נספג. 3.רצוי לשמור על צורת נטילה קבועה. גם אם שכחת יום אחד, אין צורך לקחת יותר ביום שלאחריו. 4. רצוי ליטול סידן בסוף ארוחה, כחצי שעה אחרי. מכיוון שגורמים רבים משפיעים על ספיגת סידן, אין ארוחה מומלתץ יותר או פחות, פרט לארוחה עשירה בסידן, שבמקרה שלך לא רלוונטי.מיץ הדרים רלוונטי לברזל לא לסידן. 5.אני מניחה שעם חלב סויה ספיגה תהיה נמוכה יותר. בברכה, דנה

09/12/2009 | 16:52 | מאת: תמי

תודה רבה על כל התשובות .רק עוד שאלה קטנה ,האם זה בסדר "לשחק" עם כמות תוספת הסידן שלוקחת בכל יום כלומר להתאימו לכמות הסידן שצרכתי באותו יום מהמזון? אם היום יצא לי לאכול רק 200-300 מג סידן ובבוקר לקחתי תוספת של 400 מג אז אשלים בערב עוד כדור/סוכריה של 400 מג ,ואם ביום אח"כ לא יצא בכלל לצרוך סידן מהמזון אז אקח 3X400 מג סידן לאותו יום. השאלה היא האם זה לא יזיק לי "המשחק" הזה כי בכל זאת זה מלאכותי ולא טבעי מהמזון?

מנהלי פורום תזונה קלינית