ברזל וקרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/01/2010 | 17:21 | מאת: א'

שלום, אני בת 23, חולת קרוהן. שיניתי הרגלי תזונה לפני כשנה לתזונה אורגנית- מופחתת סיבים (בעקבות הקרוהן) משתדלת לאכול מגוון ככל הניתן אך לא מתקרבת לבשר בבדיקות דם האחרונות שנעשה נמצא ברזל נמוך והרופא רשם לי חומצה פולית (גם שם הייתה בעיה) אך לא רשם דבר לברזל נמוך אילו מזונות מכילים ברזל אך עם רמה נמוכה ככל הניתן של סיבים?

לקריאה נוספת והעמקה
21/01/2010 | 10:06 | מאת: דנה ויינר

שלום, מקורות טובים ביותר לש ברזל הינם בשר בקר, הודו וכבד. ספיגה מן הצומח נמוכה מאוד. עליך להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג לגבי תוסף ברזל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית