סילאן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/02/2010 | 22:39 | מאת: אלעד

דנה שלום, למי שרוצה להימנע מסוכר, אך גם איננו מתלהב מממתיקים מלאכותיים, האם יש היגיון תזונתי/בריאותי בכך שימתיק בסילאן? אלעד

לקריאה נוספת והעמקה
10/02/2010 | 17:23 | מאת: דנה ויינר

שלום אלעד, מבחינה קלורית, אין הבדל כלל. מבחינה בריאותית, סילאן עדיף על סוכר לבן/חום. הוא נמצא במקום מקביל לדבש. אך שוב, תרומתם לעלית הסוכר והתרומה הקלורית, זהה.יש לזכור כי בסילאן ניתן למצוא גם מריכיבם אחרים, כגון אשלגן. בברכה,דנה

12/02/2010 | 09:26 | מאת: אלעד

דנה שלום, אבל, עפ"י הסברך, לא ברור האם יש או אין היגיון להמתיק בסילאן, במקום בממתיק מלאכותי, בנסיבות שתוארו בשאלתי. ולא ברור האם הוא עדיף על ממתיק מלאכותי מבחינה בריאותית. בעיקר לא ברור לי עדיין האם המתקה בסילאן עלולה להעלות את רמת הסוכר בדם. כי אם זה כך, הרי שאינני רואה כיצד סילאן יכול להיחשב עבורי כעדיף על ממתיק מלאכותי (גם כאשר, כמובן, הוא עדיף על סוכר), מאחר שחשוב לי מאוד להימנע מעליית רמת הסוכר בדם. אדרבה, אני שואף להורידה. לפיכך, אבקש התייחסותך המעודכנת לפי הרקע הנ"ל. תודה ושבת שלום. אלעד

מנהלי פורום תזונה קלינית