תפוחי אדמה במרק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בתקופה האחרונה מגיעות לאוזני שמועות כי הקפאת מרק עם תפוחי אדמה אינה בריאה. מאחר ואני אמא צעירה ודאגנית לתינוקת שעדיין אוכלת אוכל טחון, השמועות הללו מלחיצות אותי, ולכן הודה לכן מאוד אם תענו על שאלתי. האם רצוי לא לשמור מרק עם תפוח אדמה במקרר או בהקפאה למספר ימים ואם לא אז מדוע? בתודה מראש. ענת.
ענת שלום! לא מוכרות לי סיבות בריאותיות שיש לחשוש מפניהן. מבחינות אחרות, ידוע שמרקם תפו"א אינו נשמר הייטב לאחר הפשרה. למיטב הבנתי מתקבלת תחושה של קמחיות. זה הרבה פחות משנה כאשר מדובר על מזון מרוסק. בברכה, נועה