ענבים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/08/2002 | 10:32 | מאת: רון

ידוע כי יין אדום טוב למניעת מחלות לב. 1. האם מיץ ענבים ירוקים שהינו מפוסטר יעיל גם כן למניעת מחלות לב? 2. האם מדובר רק בענבים שחורים או גם ירוקים?

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום! החומרים הצמחיים שלהם מייחסים תכונות מגינות בענבים נקראים פוליפנולים והם נמצאים בקליפת העינב בעצם התכונות המגינות מקורן בהגנה שחומרים אלה מספקים לצמח מפני אור וטמפרטורה. יין שמיוצר מענבים עם קליפתם יכיל את התכונות המגינות. אנו יודעים שיין אדום מיוצר עם הקליפה (היא זו שנותנת את הצבע ליין - כשמסירים אותה, צבע העינב בהיר). שאלותיך מתייחסות לטכנולוגיה של ייצור יין או מיצים וכדאי לפנות ליינן או טכנולוג מזון לקבלת תשובה מקצועית מתאימה. נועה

11/08/2002 | 11:56 | מאת: רון

נועה שלום רב, תודה על תשובתך. אם כך האם נכון יהיה: 1. אם מיץ הענבים מיוצר עם הקליפה אזי יש לו את התכונות המגינות. 2. אם אוכלים את הענבים (עם הקליפה) אז גם מרוויחים את התכונות המגינות. ושאלה נוספת: האם זה משנה אם אוכלים ענבים ירוקים או שחורים למטרה זאת? תודה, רון.

מנהלי פורום תזונה קלינית