שמן זית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום אמא שלי עברה לאחרונה לבשל כמעט ורק בשמן זית ( במקום שמן רגיל ) כי היא אומרת שזה בריא . רציתי לדעת אם שמן זית הוא שמן בריא שהגוף זקוק לו או שהוא רק בריא יותר בהשוואה לשמן בישול רגיל ? תודה
מאי, שמן זית מכיל חומצות שומן בריאות (אם אני לא טועה, חד בלתי רוויות) הבעיה איתו שהוא נישרף מאוד מהר ואז הוא הופך להיות רעיל. עדי
תודה רבה לעדי אבל אשמח גם לתשובה מוסמכת.
מאי שלום! קודם כל, חשוב להבין שהגוף זקוק לשומנים. הן לקלוריות (אך לא רק שהרי אותן אפשר להשיג גם ממקורות אחרים) והן לחומצות השומן אשר חלקן חיוניות לגופנו. בשומן מצויים גם ויטמינים מסוג A,D,E,K . מכיוון שלשומן יכול להיות גם אפקט מזיק, במובן של עודף קלוריות וכן עודף של חומצות שומן בלתי רצויות וכולסטרול, יש חשיבות לבחירה מושכלת של השומן/שמן בו משתמשים. שמן זית מומלץ מכיוון שהרכב חומצות השומן שבו תואם את ההמלצות: כמות גדולה של חומצות שומן חד בלתי רוויות לעומת כמות נמוכה יחסית של חומצות שומן רוויות. כמו כן הוא מכיל מרכיבים נוגדי חמצון כמו ויטמין E. כל עוד השמן הוא בעל תווית איכות, אין כל בעיה מבחינת טיגון ובישול בו. נועה