אכילת דגים וכספית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/04/2010 | 18:20 | מאת: יואב

שלום רב, אני אוכל דגים על בסיס יומי כגון : פורל , סלמון מעושן,לקרדה(סקומבריה) סלמון טרי,טונה,סרדינים. אני אוכל אותם כתחליף לבשר וממעט לאכול בשר למעט פעם בשבוע חזה עוף שניצל. האם אכילת דגים מהסוג הנ"ל על בסיס יומי ואף פעמיים ביום יכולה לגרום לבעיה רפואית בגלל הכספית ? מהם הסכנות הרפואיות בכספית מהדגים שאנו אוכלים ? תודה מראש, יואב

06/04/2010 | 18:07 | מאת: דנה ויינר

שלום יואב, אני מעריכה שאתה יותר בסיכון מאנשים אחרים הצורכים פחות דגים. ההמלצה עומדת על 1-2- מנות בשבוע, תוך שילוב סוגי בשר נוספים. אין המלצה לאכול דג כל יום, ואיני יודעת במקרה זה אם יש בכך ערך מוסף, ואף נגזים ונאמר, נזק. חשיפה לכספית פוגעת לאורך זמן בכל המערכות, כולל מערכת העצבים, עיכול, שתן ועודץ בברכה,דנה

יואב שלום! דגים מכילים כמות משמעותית ומסוכנת של כספית במידה והם טורפים (דגים אחרים...) ורק כאשר הם מגיעים לגודל משמעותי. יש כמובן לקחת בחשבון גם את תנאי הגידול. פורל הוא דג מים מתוקים המגודל בארץ בחקלאות ולכן מנוטר ואינו מגיע לשוק מזוהם. טונה בשימורים היא בד"כ טונה קטנה ולכן אינה מהווה מקור לכספית. טונה טרייה בד"כ גדולה מאוד ולכן קרוב לוודאי מכילה כמות משמעותית של כספית. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית