תזונה ללא גלוטן וגזים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, בתי בת 12 (ב 20 לפברואר), התגלתה כצליאקית ב 8 למרץ מאז היא על תזונה ללא גלוטן. הלחם שאני מכינה לה מושתת מחציתו על קמח קונדיטור (עמילן תירס) ומחציתו על קמחים שונים (קמח אורז, קמח חומוס, קמח עדשים). נאמר לי לתת לה צנטרום וברזל בתקופה הראשונית עד להחלמת המעי. היא שותה חלב דל לקטוז. לאחרונה יותר ויותר היא סובלת מגזים. מה לעשות? בברכה טל ברצוני לדעת מה לעשות
טל שלום! ראשית מומלץ להיות במעקב צמוד של דיאטנית ילדים המומחית בתחום גסטרואנטרולוגיה (בד"כ דרך מרפאת הגסטרו בה אתם מטופלים). היא תוכל לספק תשובות לכל השאלות שעולות כעת ועוד יעלו בעתיד. ייתכן שהגזים נובעים מצריכת יתר של קטניות (למשל בקמחים שאת עושה בהם שימוש - חומוס ועדשים) ושל ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי). אלו ידועים כמגבירי ייצור גזים. ממליצה לך לבדוק באתר של העמותה מתכונים אחרים: http://www.celiac.org.il/ בברכה, נועה